IMPORTATOR EXCLUSIV PENTRU TOATE PRODUSELE PREZENTATE

Balena ucigasa - Figurina Papo

P56000

Disponibilitate: 24h in zile lucratoare Warning: Last items in stock!

Descriere produs

Comentarii

Balena ucigasa - Figurina Papo

Jucaria Balena ucigasa este o figurina pictata manual care aduce produsul foarte aproape de realitate prin cele mai mici detalii realizate cu o acuratete inalta.

Figurina Balena ucigasa este o jucarie educationala, care poate fi colectionata de catre copii de toate varstele.

Balena ucigasa, sau orca, face parte din familia Delphinidae. Este cel mai mare membru al acestei familii, cu o lungime de circa 10 metri si o greutate de 9 tone. Femelele au o talie ceva mai mica, atingand 7 metri in lungime.

Aripa dorsala a acestor mamifere marine este foarte inalta, in medie de 1,8 metri.

    Denumirea de balena ucigasa se datoreaza falcilor puternice ale acestui animal, si dintilor lungi si ascutiti, de forma conica, 50 la numar.
    Din dieta lor fac parte pestii, cefalopodele, alte mamifere marine (incluzand si alte specii de balene, pe care le vaneaza in grup, utilizand diferite strategii).
   Cand vaneaza ele pot atinge viteze de pana la 60 km/h.
    Hrana lor preferata este tonul (Thunnus thynnus), motiv pentru care orcile pot fi des observate urmarind vasele de pescuit ; spre disperarea pescarilor, ele rup adesea plasele pentru a ajunge la mult ravnita delicatesa.
   Nu au fost raportate cazuri in care balena ucigasa sa atace oameni sau vase.


Orcile pot fi intalnite in mai toate oceanele lumii, dar prefera apele reci si temperate. Unele populatii migreaza, in timp ce altele raman populatii locale, eventual calatorind pe distante scurte si pe rute predictibile.

Perioada de gestatie a acestor mamifere este de 16-17 luni. La nastere, puii cantaresc in medie 180 kg, si sunt alaptati timp de 2 ani.

Viata sociala este foarte activa, ele traiesc in grupuri alcatuite din cateva familii, o familie numarand 4-5 membri. Ierarhia grupurilor este dezvoltata pe un sistem matriarhal.

Studiile au demonstrat un fapt interesant, fiecare grup are un dialect aparte, membrii acestuia recunoscandu-se prin limbaj.

Dimensiuni:19x9x9 cm

Varsta 3+

 

No customer comments for the moment.

Scrie-ti recenzia

31,16 lei   cu TVA

-10%

34,62 lei